Elfelejtette jelszavát?
Nyári medence ajánlatunk
Hűtés ajánlatunk

Kategóriák

Paraméteres szűrés

Gyártó
Garancia
TOPáruk ajánlatok

Hírlevél

Népszerű termékek

Hűségpont gyűjtés

Az áruházunkban regisztrált felhasználóknak virtuális számlát nyitunk, a megrendelt termékek után pedig hűségpontokat írunk jóvá, így a következő (2.) vásárlástól az így összegyűjtött pontokat kedvezményként írjuk jóvá a rendelés végösszegéből. A második rendelés során a vásárló dönti el, hogy melyik rendeléséből és mikor szeretné beváltani a pontokat.

1 hűségpont 1 ft-nak
felel meg.


Részletekért kattintson ide

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

Akciós ajánlataink Philips S5620 AquaTouch száraz és nedves elektromos borotva védőtokkal Raktárról, azonnal szállítható termékek Elpumps szivattyú ajánlatunk Újdonságok Hűségpont gyűjtés co-riasztó ajánlatok Qmed termékek A Foxpost automata működése

Hírek

2012.04.09
Xenon termékek, LED izzók

Az alábbiakban néhány fontos információt olvashat az általunk forgalmazott xenon izzókról, LED-es termékekről, Xenon szettekről

 
Xenon izzók


Az általunk forgalmazott izzók világújdonságként most jelentek meg.
Bárki által a régi helyére betehető, nem igényel plusz trafót vagy bármilyen segédeszközt.
 
A termék struktúrájából eredően 8500K-s gyémánt viola fehér xenon fényt bocsájt ki.
 
A jelenlegi gyári izzók kb 2300K

A jelenleg Xenon fényűnek árult izzók kb 2500-3500K
A jelenlegi gyári Xenon lámpák komolyságuktól függően 5000K-8500K
 
Az alapvető különbség a xenon fényűnek árult izzókkal szemben, hogy ott festéssel érnek el más színt, a mi izzóink viszont 8500K fénnyel izzanak, ezt egy speciális krypton/xenon gázkeverékkel és speciális izzószállal valamint Quartz üveg felhasználásával érik el. Minden mi általunk árult izzó UV védett, sugárzása nem károsítja a lámpa foncsorát!
 
Tökéletesen alkalmas autók fővilágításaként, reflektoraként, illetve a már jelenleg is meglévő xenonos világítás mellé ködlámpába, reflektorba. A termék a gyárival teljesen megegyezo wattszámú, és hőmérsékletű az Európai Unióban engedélyezett.
 

LED-es termékek

ledes termekek
Megérkeztek a legújabb típusú szupererős nagylátószögű piranha és HighPower LED-ekkel készült, minden irányba tükröződő és világító LED-es termékeink féklámpába, indexbe, helyzetjelzőbe tolatólámpába, beltéri világításba!
 
Alkalmazásukkal még a régebbi típusú autók lámpai is olyanná válnak mintha gyárilag lennének LED-esek!
 
Ezek a termékek teljes egészében kiküszöbölik az eddigi LED-es termékek problémáját az irányított fény jelenséget. A fékek és az indexek reakcióideje lényegesen gyorsabbá válik, színük sokkal intenzívebb lesz.

100 km/óra sebességnél 3-4 m különbséget is jelenthet a LED-ek reakcióidejéből származó előnyünk fékútban! Egy LED-es világítás áramfelvétele töredéke a hagyományos izzó áramfelvételének, pontosan ezért nem jelent problémát egy rajta felejtett helyzetjelző vagy belsőtér világítás, ami hagyományos izzó esetében sok bosszúsgot okozhat.
Ezen és még számtalan egyéb előnyei miatt egyre több autót gyárilag is LED-es féklámpákkal, helyzetfényekkel, indexekkel szerelnek ma már.
 

Kisüléses Xenon szettek

A mi általunk forgalmazott Xenon szettek foglalat-specifikusak! Az adott H1, H3, H4, H7, H11, HB3, HB4, 9004, 9007 foglalatba átalakítás nélkül betehetőek, és a lámpa fókuszpontja tökéletesen jó helyre kerül, így a fény teljes egészében az útra kerül, nem pedig a szembejövők szemébe. Gyártási minőségük, vízzáró szigetelésük alkatrészeik a legmagasabb professzionális orvosi xenon minőségűek. E13 TÜV ISO 9001 minősítésűek.

Semmilyen formában nem azonosak a HELLA "Audi-s" xenon szettjeivel, azok D2S xenon fejei ezen foglalatokba csak átalakítással tehetőek be, fókuszpontjuk helytelen,(csak a xenonos Audiban helyes) és színük 4300K, vízzárásuk nem tökéletes.

lights d2s racebox
 
Normál
halogén izzó
Kisüléses
Xenon-szett
Wattszám (W)
50
35
Candella*
20.000
200.000
Lumen (Lm)
1330
4200
Élettartam
350
több, mint 2000
Hatásfok (Lm/W)
28 (H1)
90
Besugárzási szín
Sárgás fehér
Kristálykék-fehér
Fényhőmérséklet
2.400 K
4.300 K - 10.000 K

* A fényelosztás kérdése, valamilyen felületről kilépő fényáram térbeli eloszlása a fényerősség. A fényerősség a térszög egységre jutó fényárama. Mértéke: Candela.
 

Előnyei:

 • Nagyobb fényerő: a 35W-os szett, 3-szor nagyobb lumenű fényforrással rendelkezik, mint a hagyományos 55W-os halogén izzók,
 • Rendkívül magas professzionális gyártási minőség: A Maxlux Co. LTD elsősorban orvosi xenonokat gyárt, e mellett fejleszt gépjármű xenonokat is, ugyanazon minőségben!
 • Kristálykék-fehér fény: a fényhőmérséklete ezeknek a szetteknek sokkal jobban megegyezik a nappali fénnyel, mint a hagyományos halogén izzók, melyek inkább sárgás árnyalattal világítanak,
 • Nagyobb látótávolság: a nagyobb fényforrás, és fehérebb szín kombinációjából adódóan sokkal jobb a látótávolság főleg az éjszakai vezetési körülmények között,
 • Hosszabb élettartam: A Maxlux és GP Thunder szettek ÖTSZÖR tovább tartanak mint a hagyományos halogén lámpák!
 • Könnyű átalakítás: a szetteket egyszerűen és könnyedén be lehet szerelni a hagyományosak helyére.
   
szett01
szett02

 
Tulajdonságok:

 • A telepítéshez nincs szükség újrakábelezéshez, vagy meglévő kábelek vagdosásához.
 • 35W. Xenon gázzal töltött kisüléses fej. Nincs izzószál.
 • 4300K-10000K fényhőmérséklet. Nagyobb fény kibocsátás.
 • Legjobb orvosi xenon minőség!
 • Hosszabb élettartam!
 • Könnyű beszerelés (20-40 perc egy kezdőnek is).
szett03
szett04

 
A szett tartalmaz minden szükséges alkatrészt a beszereléshez!

gp thunder

Példák:

10000K

10k_2

10K_3

illumination

ballastegy

felszereles

A szett tartalmaz minden szükséges alkatrészt a beszereléshez!
A képek csak illusztrációk!

Gyakran ismételt kérdések
 

Miben különbözik a halogén és a Xenon (angol nevén: HID) izzó?

A hagyományos halogén lámpatestekben a fényt egy izzószál hozza létre. A Xenon lámpákban a fényt egy elektromos ív fejleszti. A Xenon fényereje és a színhőmérséklete sokkal magasabb a hagyományos halogén izzóénál.

Xenon beszerelésénél az egész lámpatest kicserélésre kerül?

Nem. A Xenon beépítése az eredeti izzó helyére történik. Csupán egy apró átalakítás és a Xenon izzóhoz tartozó trafó beszerelése szükséges.

Milyen gépkocsiba, motorkerékpárba beszerelhető utólag xenonlámpa?

Abban az estben ha a gépjárműben eredetileg halogén izzó található, minden bizonnyal kompatibilis a KDG és JSM szintén szabványos izzóval, tehát minden különösebb nehézség nélkül beszerelhető a Xenonlámpa.

Káros a foncsorra a Xenonlámpa?

Nem! Ellentétben a hagyományos halogén izzók 55 wattjával, a Xenon csupán 35 wattot vesz fel, így a hőmérséklete is alacsonyabb, mint a halogén izzóénak. A Xenon semmiféle károsodást nem okoz a lámpatest foncsorában.
A megnövelt teljesítményű, 80-100W-os halogén izzók, melyek - számos hátrányuk mellett szabálytalanok is -, a Xenon HID izzó fényerejének csupán töredékét teljesítik.

Mi Kelvin (K) szám?

A Kelvin mérőszáma az izzók színét jellemzi. A sárgás halogén 3000 K (Kelvin), míg a tiszta fehér Xenon HID 4300 K, a jég kék pedig 6000 K körül mozog. A Xenon növekedő Kelvin számával egyenesen kékül az Xenonizzó fénye is.

Minél nagyon a Kelvin szám, annál erősebb a Xenon izzó is?

Nem. A legerősebb fénye a 4300 K-s izzónknak van. Az ennél magasabb Kelvin számmal rendelkező izzók fényereje csökkenhet.

Melyikkel Xenon izzóval láthatok a legjobban?

A 4300 K-s izzóval. Ez áll ugyanis legközelebb a napfény színéhez, ezáltal az emberi szem is ebben a tartományban a legérzékenyebb. További erőssége ennek az izzónak, hogy ezt nyeli el legkevésbé az aszfalt.

Melyik izzó a leginkább javasolt?

Mi a 4300 K-s izzót ajánlja, valamint a jég-kék 6000 K-st.

Miért nem javasolt a magasabb Kelvin számú Xenon izzó?

Torzítja a színérzékelést, továbbá az emberi szem nem elég érzékeny a 6000 Kelvin feletti tartományon. A vizes aszfalt kékes árnyalata is jobban elnyeli az erős kék fényt.

Nehézkes a beszerelés?
A halogén izzó cseréje Xenonra csupán az égő cseréjét és egy gyújtóelektronika elhelyezését jelenti a motortéren belül. Speciális szaktudást nem, viszont némi gyakorlatot feltételez, ezért mi a hozzáértővel való beszerelést javasoljuk.

A beszerelés nem igényel visszafordíthatatlan beavatkozást, a KDG és JSM Xenon szett a gépkocsi eredeti csatlakozóira épül. A szettek nem eredményezik a gépkocsi-garancia elveszítését!

Mennyi időbe telik a beszerelés?

Függ az autó típusától, azonban a beszerelés 1-1,5 órát is igénybe vehet. Ki végzi a beszerelést? A beszerelést bármely autóvillamossági műhely, vagy márkaszerviz elvégezheti.

A Xenon vakítja a szembejövőt?

Megfelelő fényszóró beállításnál az utólagos Xenon izzó sem vakít jobban, mint egy gyári xenonlámpa.

Hogyan működik a Xenon?
A hatalmas fényerőt egy elektromos ív adja a Xenongázzal és fémsókkal töltött kvarcüveg gömbben. A „Xenonizzóban” nincsen izzószál.

Ha álló motornál bekapcsolva hagyjuk a xenonlámpát, nem meríti le az akkumulátort?

Nem. A halogén izzónál kb. 60%-kal kevesebb energiát fogyasztó Xenon lámpát sokkal tovább használhatjuk álló motornál az akkumulátor lemerülésének kockázata nélkül.

Milyen hamar ég ki a Xenon izzó?

A Xenonizzó élettartama a halogén izzóénak többszöröse. A Xenon HID gyártója 2000 üzemórát prognosztizál, szemben egy átlagos halogén izzó élettartamával, mely hozzávetőlegesen 400 üzemóra lehet.

A Xenon izzó milyen gyorsan éri el a maximális fényerejét?

Bekapcsolás után hozzávetőlegesen 5 másodperccel már a teljes fényerő 90%-a áll rendelkezésre, és maximum egy percen belül a Xenon már eléri a teljes fényerejét.

Mekkora feszültséggel működik a Xenon lámpa?

Begyújtáskor az elektronika kb. 25.000 V feszültséget hoz létre, majd az áramerősséget csökkentve kb. 85 V körül stabilizálja azt.

Mitől kék bekapcsolás után a Xenon izzó fénye?
A bekapcsoláskor a Xenon égő kvarcüveg gömbjében található fémsók elpárolgásáig erős kék fényt bocsájt ki. Néhány másodperc után ezek sók elpárolognak, ezáltal az izzó fénye lassan kifehéredik.

Miből áll a Xenon szett/készlet?

A Xenon szett minden olyan alkatrészt és leírást tartalmaz, amely a beszereléshez és a működtetéshez szükséges: megfelelő foglalatú izzókat (pl.: H4, vagy H7), az elektronikát, a rögzítőelemeket, kábeleket, csavarokat, beszerelési útmutatót, és a garanciajegyet.

Műszaki vizsgán elfogadják az utólagos Xenon lámpát?

Nem. A Magyarországi háttérre való tekintettel javasoljuk, hogy a gépjármű műszaki vizsgára történő felkészítése során tegyék vissza az eredeti halogén izzót, a saját felelősségre beépített Xenon lámpa helyére!
Természetesen ehhez nem kell kiszerelni az elektronikákat és átalakítani sem kell semmit, csupán néhány percet vesz igénybe az izzók cseréje.

Visszafordítható a Xenon-ra történő átalakítás?

A gépjármű eredeti halogén izzója minden esetben néhány perc alatt visszahelyezhető.

Átszerelhető a Xenon szett a következő autómba?

Igen. Abban az esetben, ha nem egyezik meg az izzó foglalata a korábbival, csupán új izzót kell megvásárolnia.

Prémium halogén vs. Xenon?

A magasabb árú prémium (növelt fénykibocsájtású, csökkentett élettartamú) halogén izzók is csak töredékét teljesítik a valódi Xenon izzó szetteknek.
Ha az évek alatt néhány prémium halogén izzót cserél, akár még többet is költhet az autó világítására, mint egy Xenon szettel, amely mindenképpen magasabb minőséget képvisel, mind biztonságban, mind pedig a megjelenésében.

Olcsó Xenon izzó néhány ezer forintért?

A xenon feliratú izzószálas égők csupán halogén és xenon gázt tartalmaznak. Fényük minimálisan, nem észrevehetően erősebb a csak halogén gázt tartalmazó izzókénál. A különbség a valódi Xenon és a xenon feliratú izzószálas égők között óriási!
A valódi Xenon égő arról kapta nevét, hogy alapvetően xenon gázt tartalmaz, de mellette számtalan fémhalogént, nemesfémet és egyéb ritka és mesterségesen előállított anyagot is megtalálunk benne. Izzószálat azonban nem!
A xenonizzóként megnevezett izzószálas halogén izzók kékre festésével érik el a fehérebb fényt, ami így végeredményben fényrő-csökkenést okoz. A valódi HID Xenon izzók természetesen semmilyen színezést nem tartalmaznak.

Bi-Xenon fényszóró?

Ha Önnek H4 foglalatú halogén izzója van, tökéletes megoldást találhat a valódi Bi-Xenon átalakításra.

 

Két, külön izzóval rendelkezik a távolsági és tompított világításom. Beszerelhető a helyére a Bi-Xenon szett?

Ha a távolsági fényt is Xenonra szeretné kicserélni, két szettre van szüksége. Ebben az esetben ajánljuk a fénykürt átkötését a ködlámpára, mert a Xenonnak néhány másodpercre van szüksége, hogy elérje teljes fényerejét.

Ködlámpába is szerelhető a Xenon?

Igen. Hasonlóan a tompított és távolsági fényszóróhoz, fizikailag kivitelezhető.

A gépkocsim computere figyeli, hogy kiégett-e az izzó. Ekkor is beszerelhető a Xenon rendszer? Nem jelent problémát a kisebb áramfelvétel?

Nem. Legtöbb esetben a felvett 35 W elegendő az 55 W helyett, azonban ha mégsem, válasszon a SiemensHID Xenon szettjeink közül! Ezek a Xenon szettek 55 W-ot szimulálnak a gépkocsi computerének.

Ujdonságokat keres?
Újdonságaink

Szállítással, fizetéssel kapcsolatos kérdése van?
Szállítási és fizetési információk

Elérhetőségünk:

TOPáruk.hu Kft.
4225 Debrecen, Tócós utca 16.

W: www.toparuk.hu

E: info@toparuk.hu

M: +36 (30) 274-2430

Kedvezményes árú termékeket keres?
Akciós termékeink

Vásárlással kapcsolatos kérdése van?
Vásárlási feltételek

Aktuális szórólapunk
Lapozza át ajánlatainkat online!

Gyarkan ismétlődő kérdések!
Ügyfélszolgálat
  14 napos visszavásárlási garancia
  Nem elégedett a megvásárolt termékkel?
  14 napon belül indokolás nélkül
  visszaküldheti azt!
Elállás bejelentés
  Magyar jótállási feltételek
  Fél a panasz ügyintézés nehézségeitől?
  Termékeink magyar jótállási feltétellel
  rendelkeznek. Garanciális ügyintézés
  Több száz csomag átvételi pont
  Rendelését országosan több száz Pick
  Pack Ponton, GLS CsomagPonton, vagy
  Webox terminálban, akár hétvégén is átveheti!
© 2011-2018 Minden jog fenntartva! TOPáruk.hu Kft.
Webáruház készítés